Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Examenul medical pentru carnetul auto se va desfăşura în condiţii noi

© Sputnik / Rodion Procaмашины парковка
машины парковка - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a operat modificări în Regulamentul de examinare medicală pentru obţinerea permisului de conducere.

CHIŞINĂU, 6 mar – Sputnik. Conducătorii de vehicule vor beneficia de examinare medicală în baza unor reglemetări noi. Potrivit unei hotărâri de Guvern, noile reglementări vor permite cetăţenilor Republicii Moldova să conducă vehicule, inclusiv în spaţiul european şi vor contribui la crearea condiţiilor necesare pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. 

Автогонки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cele mai dese încălcări comise de șoferi sunt depășirea limitei de viteză

Potrivit Proiectului hotărârii Guvernului, au fost introduse modificări pentru conducătorii de vehicule care suferă de afecţiuni oftalmologice, diabet zaharat, epilepsie sau sindromul de apnee în somn. Prevederile reglementează normele medicale în funcţie de formele şi frecvenţa manifestării maladiilor, precum şi stipulează situaţiile în care este admisă conducerea vehiculului pentru aceste persoane. 

La fel, în proiect au fost incluse prevederi suplimentare ce ţin de valabilitatea adeverinţei medicale eliberate persoanelor considerate apte pentru conducerea vehiculului. Astfel, termenul de valabilitate a adeverinţei va fi de 10 ani pentru persoanele cu vârsta până la 65 ani şi 3 ani pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritatea medicală competentă va decide în cadrul unei Comisii specializate aptitudinea persoanei pentru conducere, menționând, la necesitate, în adeverința medicală restricțiile cu caracter medical și termenul de valabilitate a adeverinței.

Fluxul de știri
0