Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cele mai dese încălcări comise de șoferi sunt depășirea limitei de viteză

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaАвтогонки
Автогонки - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorii de patrulare au documentat de la începutul anului peste o sută de mii de încălcări privind depășirea limitei de viteză, alți peste 40 de mii de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor.

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. Peste 130 de mii de încălcări privind depăşirea limitei de viteză au fost documentate de inspectorii de patrulare în primele nouă luni ale anului 2015.  Pentru o asemenea încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii riscă o amendă de până la 1000 de lei și 5 puncte de penalizare.

În același timp, peste 43 de mii de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, care  prevăd o amendă de pînă la 600 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. 

Авария - Sputnik Moldova
Societate
În 3 zile, mai mult de 3 mii de șoferi au depășit viteza

Alți peste 23 de mii de conducători auto au fost documentați pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, ce se sancționează cu o amendă de până la 400 de lei și 3 puncte de penalizare.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulație și colegii din trafic, să dea dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, să respecte limita de viteză, să nu circule la semnalul roșu al semaforului și să-și cupleze centura de siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.


Fluxul de știri
0