Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tariful la electricitate: ce spun sindicatele

© Sputnik / Марина Лысцева / Trecere la banca de fotografiiЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova salută propunerea de micşorare a tarifului la electricitate şi aşteaptă continuarea micşorării preţurilor şi tarifelor la mai multe servicii.

CHIŞINĂU, 5 mar – Sputnik. Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) salută intenţia Guvernului de a propune revizuirea tarifului la energia electrică, în sensul reducerii acestuia.

Potrivit sindicatelor, această intenţie a Guvernului vine să confirme poziţia expusă anterior de CNSM care a pus la îndoială justeţea majorărilor realizate şi a atenţionat asupra neadmiterii reducerii nivelului de trai al populaţiei. 

Электричество - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 1 aprilie, Moldova va procura electricitate cu 28 la sută mai ieftină

„În situaţia când indicii preturilor de consum medii pe anul 2015 a constituit 109,7, iar salariile au crescut în termeni reali doar cu 0,7%, când a degradat puterea de cumpărare a populaţiei, este primordială întreprinderea măsurilor care ar stopa declinul nivelului de trai al populaţiei”, afirmă sindicatele.

Un prim pas ce ar viza reducerea poverii cheltuielilor suportate de populaţie la achitarea serviciilor de întreţine a locuinţei este reducerea tarifului la energia electrică.

„Suntem ferm convinşi că ar fi corect ca ulterior reducerii preţului energiei electrice să fie reduse preţurile şi tarifele la alte mărfuri şi servicii de primă necesitate, care ar influenţa, la fel, pozitiv, nivelul de trai al populaţiei”, se menţionează într-o declaraţie a CNSM.

Furnizorii la tarife reglementate, care activează pe teritoriul Republicii Moldova, vor procura în perioada 1 aprilie 2016 – 31 martie 2017 de la SA ”Energocom” energie electrică cu 28 la sută mai ieftină decât pe parcursul anului trecut.

Fluxul de știri
0