Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un primar din Moldova a reușit într-un an cât alții nici în patru

© Sputnik / Evghenii PanasencoConsiliul Raional Orhei
Consiliul Raional Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Primarului Orheiului, Ilan Șor, a prezentat un raport în care s-a referit la rezultatele înregistrate în primele luni ale anului curent și la prioritățile pentru anul 2016.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Primarul de Orhei, Ilan Șor, și-a prezentat  raportul de activitate și prioritățile pentru anul în curs.

Edilul a menţionat că, într-o perioadă de timp relativ scurtă, s-a reușit reparația drumurilor locale, iluminarea și înverzirea orașului, să se micșoreze tariful la apă, să se ofere ajutoare materiale, să se construiască magazine sociale, să se ofere indemnizația unică pentru nou-născuți din partea administrației locale, să se înnoiască parcul de transport.

Ilaş Şor a spus că toate acestea au fost doar un început, care trebuie să-şi găsească continuitatea inclusiv în anul curent. Primarul a anunţat că, din acest punct de vedere, anul curent va fi unul plin de activități, dar și cu multe provocări.

Primarul a menţionat că circa 40 de străzi vor intra în reparaţie, începând cu luna aprilie.

 „Pentru aceasta, în orașul Orhei va fi adusă o uzină de producere a asfaltului de calitate. Astfel vor fi optimizate costurile și în plus vom putea oferi noi locuri de muncă pentru orășeni cu salarii decente”, a declarant Șor.

Potrivit spuselor sale, o altă problemă a orașului ține de casele de locuit multietajate, aflate la gestiunea fondului locativ. „În urma unui studiu de fezabilitate efectuat, am constatat că 102  case se află într-o stare deplorabilă. Din aceste considerente, am luat decizia ca aceste case să fie supuse, urgent, lucrărilor de reparație. Astfel, începând cu luna aprilie, mai multe echipe de constructori vor iniția lucrări masive de reparație interioare și exterioare”, a comunicat Ilan Şor.

Установка лифта в жилом доме. Архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În blocurile locative din Orhei vor fi schimbate lifturile

Primarul Orheiului a spus că o atenție deosebită va fi acordată amenajării terenurilor de joacă pentru copii. „Am luat decizia că, pe lângă cele 10 terenuri de joacă construite anul trecut, anul acesta, la solicitarea orășenilor, vom construi și amenaja alte 25 de terenuri de joaca pentru copii”, a precizat edilul.

Primarul a menţionat că Centrul de Tineret va fi dotat cu o clasă de calculatoare, unde tinerii vor putea studia diferite programe tehnice, dar şi va dispune și de o sală de sport modernă, dotată cu cele mai moderne aparate de sport, ring de box, cu antrenori speciali. Tot în cadrul Centrului, tinerii vor beneficia de studierea limbilor engleză și franceză, dar şi de alte facilităţi.

La Orhei au fost deschise și magazine sociale, unde au fost efectuate circa 85 mii de operațiuni. „Din aceste considerente, am luat decizia ca, în următorul trimestru, să construim alte trei magazine sociale, precum și să lărgim gama de produse cu fructe și legume”, a declarant primarul.

Ilan Șor a amintit că şi în campania electorală dar şi la învestirea în funcţie a promis că va face din Orhei un oraş campion printre toate oraşele din Moldova. 


Fluxul de știri
0