Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: se ştie demult cine sunt candidaţii la preşedinţie

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
„Avem cu toţii veleităţi napoleonice, a opinat expertul în discuţia cu reporterul Sputnik, referindu-se la posibilii candidaţi la şefia statului.

CHIŞINĂU, 4 mar — Sputnik. Candidaţi la funcţia de preşedinte al ţării, care va fi ales acum de către întregul popor, vor fi mai mulţi decât suficient, a declarat vineri politologul Nicolai Ţveatkov în discuţia cu reporterul Sputnik.

„Orice lider de partid vrea să devină preşedinte, este un lucru evident. Cu atât mai mult — liderii fracţiunilor parlamentare. Mai sunt şi partidele neparlamentare. De aceea, se vor găsi destui doritori care să participe la cursa prezidenţială", a menţionat Ţveatkov.

Liderii partidelor reprezentate în Parlament sunt Marian Lupu (Partidul Democrat), Vladimir Voronin (Partidul Comuniştilor), Igor Dodon (Partidul Socialiştilor), Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) şi Iurie Leancă (Partidul Popular European din Moldova). De asemenea, şeful interimar al Partidului Liberal-Democrat, Valeriu Streleţ, cât timp Vladimir Filat se află în arest.

Fluxul de știri
0