Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu despre decizia CC: a schimbat în totalitate agenda politică în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu a declarat că decizia de vineri a Parlamentului l-a luat prin surprindere.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Decizia de vineri a Curţii Constituţionale (CC) ne-a surprins, a fost prima reacţie a Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu la hotărârea magistraţilor CC care a stabilit că preşedintele Republicii Moldova trebuie să fie ales prin vot direct, universal şi secret.

„Am fost surprinşi pentru că e greu să schimbi regulile jocului în timpul jocului. Această decizie a schimbat în totalitate agenda politică în Moldova”, a declarat Candu, precizând că deputaţii erau pregătiţi să înceapă procedura de alegere a şefului statului în Parlament.

Заседание Парламента  25.02.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PL, înfricoşat de alegerea directă a preşedintelui ţării

Candu a declarat că Legislativul aşteaptă partea motivantă a deciziei CC pentru a purcede la modificările necesare în legislaţie şi la pregătirea de alegerile directe ale preşedintelui ţării.

„Aşteptăm partea motivantă pentru a vedea ce urmează să întreprindă Parlamentul. E îmbucurător, deoarece puterea trebuie să fie în mâinile cetăţenilor RM. Este o decizie pentru a evita în viitor orice declaraţii cu privire la captivitatea statului. Parlamentul va respecta întocmai decizia CC”, a concluzionat preşedintele Parlamentului.

Alegerile prezidenţiale directe urmează să se desfăşoare până la data de 24 mai.

Fluxul de știri
0