Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PPEM: decizia CCM se pliază pe aşteptările cetăţenilor

© Sputnik / Мирослав РотарьIurie Leancă Юрий Лянкэ
Iurie Leancă Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Popular European din Moldova (PPEM), formaţiune condusă de fostul ministru de externe şi fost premier, Iurie Leancă, a salutat decizia de vineri a Curţii Constituţionale, care stipulează alegerea preşedintelui de către popor.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, consideră că decizia de vineri a Curții Constituționale (CCM) le oferă cetăţenilor dreptul de a alege Președintele țării.

Serviciul de presă al PPEM a difuzat un comunicat în care este prezentată poziţia formaţiunii vizavi de turnura determinată vineri de CCM.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alegerile prezidenţiale directe vor avea loc până la 24 mai

„PPEM salută ultima decizie a Curții Constituționale, care într-un final a clarificat un important subiect care preocupa întreaga societate moldovenească. Cu toate acestea, PPEM are un ușor sentiment că în ultimii 16 ani am trăit într-o țară cu grave probleme juridice” se spune în comunicatul formaţiunii.

Totodată, potrivit PPEM, din punct de vedere politic această hotărâre oferă posibilitatea de a debloca situația din țara și se pliază pe așteptările cetățeanului de a alege Președintele țării prin vot direct.

„Este o posibilitate extraordinară de a implica cetățeanul într-un exercițiu democratic în situația în care instituțiile statului au pierdut practic în totalitate încrederea societății”, se mai arată în comunicat.

PPEM declară că va urmări cu atenție care vor fi deciziile, care se cer adoptate pentru a demara acest exercițiu cât mai curând posibil.

Fluxul de știri
0