Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cefele deputaţilor şi condiţiile tehnice pentru operatori

© Sputnik / Miroslav RotariОднако, большинство поддержало снятие депутатской неприкосновенности с лидера либерал-демократов Владимира Филата.
Однако, большинство поддержало снятие депутатской неприкосновенности с лидера либерал-демократов Владимира Филата. - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Legislativului a declarat că în sala în care se întrunesc deputaţii este loc pentru jurnalişti, nu şi pentru cameramani.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat vineri în cadrul şedinţei în plen a deputaţilor că în prezent nu există condiţii tehnice pentru ca în sală să se afle reprezentanţii presei care filmează. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va avea sau nu acces presa la şedinţele în plen ale Parlamentului

Candu a explicat că în prezent în sala de şedinţe a Legislativului este amenajat un spaţiu doar pentru jurnalişti, nu şi pentru operatori.

„Presa are acces în sala plenului, doar cameramanii nu au loc. Tehnic nu există loc pentru operatori. Dacă aceştia vor sta în spate, nu vor putea filma decât cefele deputaţilor”, a declarat Candu.

Miercuri, 9 martie, va avea loc şedinţa grupului de lucru, format din membrii Parlamentului şi ai presei, la care urmează să fie găsite soluţiile tehnice pentru accesul echipelor de jurnalişti în sală, pe parcursul întregii şedinţe în plen a Parlamentului. Grupul de lucru trebuie să prezinte aceste soluţii până în data de 13 martie.

Fluxul de știri
0