Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine urma să fie înmormântat vineri sub pereţii Parlamentului

© Sputnik / Олег Смыслов / Accesați arhiva multimediaGaroafe
Garoafe - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţilor le-au fost înmânate garoafe şi au fost îndemnaţi să se solidarizeze cu cei care promovează ideea egalităţii de gen.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Vineri, înainte de şedinţa plenară a Parlamentului, deputaţii au primit cadouri la care se pare că nu s-au aşteptat.

La intrarea în clădirea Parlamentului, deputaţii moldoveni au fost întâmpinaţi de exponenţii organizaţiei neguvernamentale „Platforma pentru Egalitate de Gen”, care le-au înmânat câte două garoafe, una de culoare albă şi alta de culoare roşie.

Люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, cu restanţe la capitolul egalitatea de gen

Unii legislatori s-au arătat dornici să afle motivul pentru care s-au învrednicit de un asemenea cadou. Aceştia au aflat că  garoafele le-au fost oferite în cadrul unei acţiuni publice, organizatorii cărora urmăresc promovarea participării egale a bărbaţilor şi femeilor în activitatea organelor de stat. Participanţii la campanie i-au îndemnat pe deputaţi să susţină cât mai activ egalitatea dintre bărbaţi şi femei în instituţiile statale.

Reprezentanţii „Platformei pentru Egalitate de Gen” au menţionat că garoafele de culori diferite ar simboliza nevoia ca bărbaţii şi femeile să fie reprezentaţi în număr egal în structurile oficiale de stat.

Culoarea garoafelor, probabil, face aluzie la simbolul Mărţişorului. Singurul aspect ce ar putea provoca nedumerire este faptul că florile în număr par sunt aduse de obicei la ceremonii funerare, la morminte şi la monumente, iar oamenilor vii le sunt înmânate flori în număr impar. Cel puţin aşa se practică în Republica Moldova şi în alte state. Până la ora actuală nu se ştie dacă acţiunea respectivă a avut sau nu menirea să facă aluzie şi la alte simboluri, decât cel menţionat oficial.

Fluxul de știri
0