Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce în Moldova sunt atât de mici pedepsele pentru agresiune sexuală

© Sputnik / Александр ИмедашвилиСемейное насилие
Семейное насилие - Sputnik Moldova
Abonare
Noile completări la Codul Penal al RM vor reglementa pedepsele legate de infracțiunile cu caracter sexual comise în privinţa copiilor .

CHIȘINĂU, 4 mar — Sputnik. Guvernul a adoptat proiectul de lege conform căruia în Codul Penal al RM va fi inclus un nou articol — "hărţuirea sexuală a copiilor".

Noua prevedere explică ce urmează a fi considerat drept hărţuire sexuală a minorilor.

Судебный молоток - Sputnik Moldova
Societate
Victimele agresiunii sexuale, între agresor şi justiţie

În nota explicativă la proiectul de lege se menţionează că o atenție deosebită în această chestiune va fi acordată copiilor cu deficiențe fizice și mentale, aceasta fiind cea mai vulnerabilă categorie de minori.

La momentul intrării în vigoare a respectivelor completări la Codul Penal, persoana care va propune, va hărţui, va manipula, va șantajează copilul în vederea unor acțiuni cu caracter sexual, inclusiv cu utilizarea unui aparataj special, ar putea ajunge după gratii pe un termen de la unul la trei ani.

Pe un termen de la trei la cinci ani ar putea fi condamnată persoana care a săvârșit acest gen de acțiuni în raport cu un copil cu deficiențe, este rudă cu el sau care împărţeşte cu acesta același spațiu locativ. Şi atunci, la câți ani vor fi condamnați acei care au mai comis anterior acţiuni de hărţuire sexuală a minorilor?

Fluxul de știri
0