Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentantul "Gazprom": tratăm Moldova cu grijă şi respect

© photo: gov.mdPvel Filip discută cu vicepreşedintele "Gazprom", Valeri Golubev
Pvel Filip discută cu vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Relaţiile dintre Republica Moldova şi "Gazprom" au fost discutate joi în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu vicepreşedintele concernului rus, Valeri Golubev.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Premierul moldovean, Pavel Filip, a avut joi o întrevedere cu vicepreşedintele „Gazprom”, Valeri Golubev, care este şi preşedinte al Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”. Acesta se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova, informează serviciul de presă al Guvernului.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
OMV mai aproape de Gazprom

„În cadrul întrevederii s-a discutat despre situaţia actuală în domeniul livrării de gaze naturale în Republica Moldova de către concernul rus şi măsurile de impulsionare a cooperării bilaterale”, se spune în comunicatul de la guvern.

Sursa notează că Pavel Filip a menţionat că Guvernul Republicii Moldova îşi propune să întreprindă acţiuni concrete şi reforme temeinice pentru redresarea situaţiei economice a ţării, iar sectorul energetic este unul important în acest sens. Pavel Filip a concretizat că toate problemele pot fi depăşite prin dialog constructiv şi deschis.

„La rândul său, Vicepreşedintele „Gazprom” a reiterat interesul pentru dezvoltarea activităţii în Republica Moldova. Valeri Golubev a precizat că „Gazprom” tratează cu grijă şi respect relaţiile cu ţara noastră, în vederea identificării soluţiilor optime la problemele existente şi asigurării unui parteneriat durabil”, scrie sursa citată.

Interlocutorii au trecut în revistă subiectele ce vizează eficientizarea administrării SA „Moldovagaz”, restructurarea datoriilor istorice către „Gazprom”, dar şi neadmiterea creşterii acestora pe viitor. De asemenea, s-a discutat despre proiecte investiţionale privind modernizarea întreprinderii „Moldovagaz” şi a întregului sector energetic al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0