OMV mai aproape de Gazprom

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaНефтяная платформа "Приразломная" Platformă petrolieră
Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Grupul austriac OMV AG, companie care în România controlează OMV Petrom, consideră că aprofundarea parteneriatului cu „Gazprom" va fi nu doar în interesul OMV-ului, dar şi a Austriei, ca ţară.

Chişinău, 18 februarie — Sputnik. Compania austriacă de petrol şi gaze OMV intenţionează să-şi aprofundeze parteneriatul cu „Gazprom", considerând că acesta nu este doar în interesul întreprinderii în sine, dar şi a întregii ţări, a declarat şeful OMV, Rainer Seele.

„În mod sigur OMV va aprofunda parteneriatul cu „Gazprom", este şi în interesul companiei şi în interesul Austriei", a declarat jurnaliştilor Seele.

Totodată, el a mai spus că dacă în acest an compania nu va reuşi să-şi înceapă activitatea în Rusia, atunci nu se va reuşi menţinerea ritmului de creştere şi a păstrarea stocurilor planificate în strategia grupului austriac, iar anul viitor conducerea OMV va trebui să-şi revadă din nou planurile.

Grupul austriac OMV AG, care în România controlează compania OMV Petrom, se orientează spre Iran şi Rusia, deoarece exploatările mai scumpe pe care şe deţine în Marea Nordului sunt afectate de preţul scăzut al petrolului şi în trimestrul patru al anului trecut profitul s-a înjumătăţit, scrie Bloomberg.

gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu preţurile la petrol şi când se vor ieftini carburanţii

"Prin noua noastră strategie ne vom focusa asupra lichidităţilor şi costurilor, căutând să ocupăm o poziţie durabilă şi concentrându-ne pe calitate în detrimentul creşterii volumelor" a declarat Steele jurnaliştilor. El a mai adăugat că „Principalele regiuni de dezvoltare sunt Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Iranul".

Directoratul OMV, care negociază un schimb de active cu „Gazprom" în vederea refacerii rezervelor companiei, a precizat că Rusia trebuie să devină o „regiune cheie" până în anul 2020.

Fluxul de știri
0