Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Puşcăria unde este deţinut Filat a fost izolată. Nu intră şi nu iese nimeni

© Sputnik / Мирослав Ротарьpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a preveni răspândirea gripei sezoniere printre deţinuţii de la Penitenciarul 13 din Chişinău, administraţia instituţiei a decis să instituie carantină.

CHIŞINĂU, 3 mar – Sputnik. Penitenciarul nr. 13 din Chişinău a intrat în carantină. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik la secretariatul închisorii. 

„Penitenciarul este în carantină. Aceasta a fost instituită din cauza gripei”, ne-a anunţat prin telefon secretara administraţiei închisorii, care ne-a îndemnat să revenim mâine dimineaţă pentru a discuta cu serviciul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare. 

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-a decis când începe construcţia noii puşcării, în locul celei unde stă Filat

Deocamdată nu este clar pentru cât timp a fost instituită carantina. Acţiunea presupune izolarea  preventivă a colectivităţii care a fost în contact cu un bolnav contagios sau care vine dintr-o regiune bântuită de o epidemie.

Cel mai mare număr de deţinuţi din Moldova este concentrat în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Această instituţie penitenciară găzduieşte anual peste 12 mii de persoane, fiind izolatorul de urmărire penală cu cea mai mare fluctuaţie.

În Penitenciarul nr. 13 se află în arest preventiv şi ex-premierul Vladimir Filat, anchetat de procurori în dosarul fraudelor bancare. Filat este învinuit de organul de urmărire penală de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0