Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La primăria capitalei miroase a noi dosare penale grave

Abonare
Consilierii municipali au continuat joi audierile privind ilegalităţile de la primăria capitalei. De această dată au fost vizat sectorul funciar. Experţii şi CNA avertizează că oraşul a fost prejudiciet cu sute de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 3 mar – Sputnik. Consilierii municipali din Chişinău audiază rapoartele responsabililor de gestionarea sectorului funciar al urbei şi cer explicaţii în legătură cu o serie de cazuri ce trezesc suspiciuni de abuzuri grave.

În faţa consilierilor au compărut mai mulţi şefi de direcţii. Printre aceştia se numără Diana Gurschi, şefa Direcţiei asistenţă juridică şi Igor Cristal, șef de secție din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

PPEM, Oazu Nantoi - Sputnik Moldova
Politică
Coaliţia proeuropeană din CMC s-a destrămat

Drept temei pentru investigarea modului în care este gestionat domeniul funciar în Chişinău, potrivit consilierului socialist Ion Ceban, au servit datele CNA, potrivit cărora municipiului i-ar fi fost cauzate în ultimii ani prejudicii de circa 235 de milioane de lei doar.

Pe de altă parte, Expert-Grup a indicat că prejudiciile cauzate capitalei din cauza schemelor frauduloase de înstrăinare a terenurilor ar depăşi cifra de un miliard de lei, susţine consilierul, menţionând şi faptul că experţii independenţi apreciază că peste 700 de hectare de teren din proprietatea municipiului ar fi fost înstrăinate ilegal în ultimii ani.

Socialiştii au atras atenţia şi la o serie de „ilegalităţi de ordin urbanistic”.

Fluxul de știri
0