Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Coaliţia proeuropeană din CMC s-a destrămat

© PPEMPPEM, Oazu Nantoi
PPEM, Oazu Nantoi - Sputnik Moldova
Abonare
În Consiliul Municipal Chişinău nu mai există coaliţie majoritară locală. Consilierii PPEM au anunţat marţi că se retrag din această coaliţie şi au criticat dur primăria capitalei.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Consilierii aleşi în Consiliul municipal Chişinău pe lista PPEM au declarat marţi în cadrul unui briefing că îşi retrag semnăturile de pe acordul de constitute a alianţei din acest organ electiv.

Într-o declaraţie citită în faţa presei de membrul fracţiunii PPEM din CMC, Oazu Nantoi, se spune că exponenţii acestei formaţiuni, atunci când au semnat acordul de constituire a alianţei proeuropene la nivelul capitalei, au crezut că vor putea contribui la soluţionarea problemelor urbei.

La ora actuală, potrivit lui Nantoi, exponenţii PPEM constată că „şi la nivel local promisiunile aşa-zişilor proeuropeni nu sunt decât un paravan pentru scheme şi interese personale”.

PPEM contra PL - Sputnik Moldova
Politică
Partidul lui Leancă îi critică pe liberalii lui Ghimpu din CMC

Nantoi a mai ţinut să sublinieze şi faptul că membrii PPEM nu au susţinut niciun proiect de decizie, care ar fi putut prezenta abateri de la lege. El a mai afirmat că împreună cu coechiperii săi este profund indignat de faptul că „pretinsele doctrine de partid, manifestate de o manieră isterică şi populistă, au anihilat responsabilitatea comună a consilierilor în faţa urbei”.

Totodată, în opinia consilierilor PPEM, la nivelul administraţiei capitalei nu există parteneriat între CMC şi Primarul general, ci se doreşte transformarea consiliului într-o anexă docilă a aparatului primăriei.

Nantoi a mai precizat că PPEM nu se retrage în opoziţie, ci va cere redresarea situaţiei în administraţia locală a capitalei şi reformarea profundă a acesteia.

Fluxul de știri
0