Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fotoreporteri Sputnik, învingători ai concursului Picture of the Year

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaФехтование. Чемпионат мира. Четвертый день
Фехтование. Чемпионат мира. Четвертый день - Sputnik Moldova
Abonare
Premiile au fost câştigate de doi maeştri, în cadrul a trei categorii. Lucrările acestora vor fi prezentate în cadrul unor expoziţii în mai multe oraşe de pe glob.

CHIŞINĂU, 29 feb — Sputnik. Lucrările a doi fotoreporteri Sputnik s-au bucurat de o înaltă apreciere din partea juriului unuia dintre cele mai vechi concursuri din domeniul fotografiei — Picture of the Year International (POYi). Învingători ai POYi au devenit Valerii Melnicov, câştigătorul premiului special la categoriile „Serie de portrete" (Portrait Series) şi „Istorii în ştiri multimedia" (Multimedia News Story), şi Alexei Filipov, locul doi la categoria „Evenimente sportive" (Sports Feature). Fotografiile învingătorilor vor fi prezentate în cadrul unor expoziţii organizate în diferite oraşe ale lumii.

Valerii Melnicov a propus pentru concurs seria de fotografii „Sub pământ" (Underground), consacrată conflictului de durată din Ucraina, care a fost realizată în septembrie 2015. Este vorba de portretele locuitorilor rămaşi în Donbas, care în timpul operaţiunilor armate se ascund prin subsolurile caselor distruse.

„Am încercat să ies din tiparele unei relatări obişnuite despre evenimente, am dorit să arăt o altă faţetă a acestui conflict, despre care nu se prea vorbeşte la ştiri. În fotografiile mele nu veţi găsi acţiune şi, la prima vedere, parcă nu se întâmplă nimic. Acestea sunt feţele unor oameni simpli din Donbas, care se ascund în timpul bombardamentelor în subsolurile propriilor case. Însă fiecare dintre aceste feţe semnifică o tragedie şi o dorinţă nemărginită de a trăi în pofida a tot ceea ce se întâmplă", a menţionat laureatul.

Sputnik - Sputnik Moldova
Sputnik anunță lansarea băncii sale de imagini

La nominalizarea „Istorii în ştiri multimedia", Melnicov a prezentat proiectul video „Zilele negre ale Ucrainei", creat cu participarea fotografului Andrei Liubimov. Proiectul a fost realizat în baza seriei de fotografii cu acelaşi nume, care s-a învrednicit de premii internaţionale în cadrul concursurilor World Report Award 2015, Visual Storytelling Awards 2015, Sony WPA 2015, Days Japan International Photo Journalism Award 2015 şi multe altele.

În fotografia lui Alexei Filipov întitulată „Scrumă" este înfăţişată italianca Martina Batiny, în finala competiţiilor echipelor feminine din cadrul campionatului lunii la scrimă, care s-a desfăşurat la Moscova.

„Sunt extrem de bucuros că juriul a menţionat anume această lucrare. Participarea la concurs constituie nu atât o competiţie, cât o observare a direcţiei spre care se orientează profesia şi este plăcut să constaţi că ai adoptat cursul corect", a mărturisit Filipov.

Pictures of the Year International este unul dintre cele mai vechi concursuri internaţionale de fotografie, fiind înfiinţat în anul 1944. Principala particularitate a acestuia este multilateralitatea lui: pot participa atât fotografi, redactori, cât şi case editoriale în ansamblu.

Sputnik Images este o bancă de imagini a Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik include portaluri informaționale, emisie radio analogă și digitală, aplicații mobile și conturi pe rețele de socializare. Fluxul de știri Sputnik este la dispoziția utilizatorilor 24 din 24 de ore, în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză.

Site-urile Sputnik activează în peste 30 de limbi, inclusiv engleza, araba, spaniola, italiana, chineza, poloneza, portugheza, sârba, turca, franceza și hindi. Site-urile Sputnik pun la dispoziția cititorului un conținut variat: infografică, video, fotoreportaje, emisii online, internetvoting. În afară de știri operative, Sputnik publică de asemenea materiale analitice și interviuri excluzive.

Fluxul de știri
0