Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Americanii nu recunosc rolul Europei în lupta cu SI

© REUTERS / Rodi SaidБоевики в Сирии
Боевики в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Sondajul Sputnik.Opinie a relevat cum apreciază populaţia din UE si SUA rolul ţărilor lor în confruntarea cu SI.

CHIŞINĂU, 3 mar — Sputnik. Potrivit datelor sondajului Sputnik.Opinie, 80% dintre americani consideră că SUA constituie principala forţă în lupta cu Statul Islamic (SI) în Siria. Numărul respondenţilor care recunosc rolul Europei este de doar 8% în Germania, de 25%, 29% şi 36% respectiv în Rusia, Marea Britanie şi Franţa. Sondajul a fost realizat în SUA de compania de cercetare Populus, la comanda Agenţiei de ştiri şi radio Sputnik.

Răspunzând la întrebarea cine deţine întâietatea în lupta împotriva grupărilor criminale, în Germania, Rusia şi SUA au fost plasate aproximativ pe acelaşi loce: 36% şi respectiv 38%.

Pe locul trei se află Franța (25%). Aproximativ o pătrime dintre respondenți (24%) au menționat printre forțele care luptă cu terorismul trupele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad și kurzii.

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Europenii suspectează Turcia de colaborare cu SI

Răspunzând la întrebarea „Cui îi aparține rolul primordial în combaterea grupurilor teroriste precum SI din Siria?", francezii au numit trei țări: SUA (32%), Franța (29%) și Rusia (23%). În total, 2% dintre francezi consideră că Turcia joacă un rol important în combaterea terorismului din Siria. În Marea Britanie, 59% au menționat SUA printre principalele țări care luptă împotriva terorismului în Siria, 52% au apreciat că Marea Britanie, 39% — Franţa, iar 37% au scos în evidenţă rolul Rusiei.

Sondajul a fost realizat în SUA și Marea Britanie de compania de cercetare Populus, de la 3 la 4 februarie, de compania Forsa în Germania, de la 4 la 8 februarie, iar în Franţa de compania IFop, de la 3 la 5 februarie 2016. La sondaj au participat 1004 respondenți în SUA, 1047 în Marea Britanie, 1002 în Germania şi 1499 în Franţa. Potrivit datelor Ministerelor Apărării din SUA, Franţa, Marea Britanie şi FR pentru 2016, Rusia a întreprins 7725 de lovituri aviatice împotriva Statului Islamic, SUA — 3267, Marea Britanie — 33, Franţa — 5.

© SputnikLupta împotriva SI
Lupta împotriva SI - Sputnik Moldova
Lupta împotriva SI

Despre proiectul Sputnik.Opinie (Sputnik.Mnenia). Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus", Forsa şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinie sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik dispun 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0