Europenii suspectează Turcia de colaborare cu SI

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСитуация в Сирии
Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit datelor sondajului „Sputnik. Mnenia”, 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol cu SI.

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik. Mnenia", 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol în Siria cu Statul Islamic (organizație interzisă într-un șir de țări, inclusiv în FR). Peste o jumătate dintre germani (52%), 38% dintre americani și 41% dintre englezi afirmă că negoțul cu petrol dintre turci și teroriștii SI decurge cu acordul tacit al autorităților turce. Sondajul a fost realizat în Germania de către cunoscuta companie britanică „Populus", iar în Franța de compania „Ifop", pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik".

Колонна автомобилей с боевиками Исламского государства. Архивное фото - Sputnik Moldova
Jurnalist: ţara care cumpără petrol de la terorişti este complicea teroriştilor

Cu afirmația „Turcia combate activ astfel de grupări teroriste ca SI", 59% din francezi nu au fost de acord. În Germania procentul celor care neagă această afirmație este de 36%, față de 26% care sunt de acord. În Marea Britanie părerile sunt împărțite egal: câte 23%. În SUA, dimpotrivă, 30% sunt de acord cu afirmația că Turcia combate terorismul, iar 17% nu sunt de acord.

Sondajele din SUA, Marea Britanie și Germania au fost realizate de compania „Populus" pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik" la 3 — 4 februarie 2016. Cel din Franța a fost efectuat de către compania de investigații „Ifop" între 3 și 5 februarie 2016. Eșantionul reprezintă populația după gen, vârstă, geografie. Marja de eroare pe țară este de +/- 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

© SputnikOpinie Turcia pentru 25.02.2016
Opinie Turcia pentru 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Opinie Turcia pentru 25.02.2016
Fluxul de știri
0