O bombă cu hidrogen a declanșat un cutremur în Republica Populară Coreea

© SputnikКНДР, Пхеньян.
КНДР, Пхеньян. - Sputnik Moldova
Abonare
După ce în mai multe medii de informare a apărut informația despre caracterul artificial al cutremurului care s-a produs în Coreea de Nord, autoritățile RPC au declarat că experimentează o bombă cu hidrogen la mare adâncime.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Conducerea Coreii de Nord a anunţat despre testarea cu succes a bombei cu hidrogen, transmite RIA Novosti.

"Astăzi a fost realizată cu succes testarea bombei cu hidrogen", a anunţat un crainic al televiziunii din RPDC. Potrivit acesteia, intrarea în posesia "unei arme cu hidrogen a devenit un eveniment istoric" pentru Coreea de Nord. Declarația a fost transmisă și de canalele de televiziune din Coreea de Sud.

ДЕМАРКАЦИОННАЯ ЛИНИЯ - Sputnik Moldova
Situaţia din peninsula Coreeană este aproape de război

RPDC a efectuat cel de-al patrulea experiment nuclear din momentul în care s-a proclamat putere nucleară, în 2005. Testări au mai fost efectuate în 2006, în 2009 și în 2013, ceea ce a condiţionat impunerea sancțiunilor împotriva acesteia de către Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit informațiilor vehiculate în mass-media din Coreea de Sud, dispozitivul nuclear ar fi putut exploda la o adâncime de 100 de metri, unde a și fost epicentrul cutremurului.

Miercuri dimineața, la Seul a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Național de Securitate.

Anterior, presa a vorbit despre mișcări telurice în zona poligonului nuclear Phungheri, din provincia Iangando.

Epicentrul cutremurului s-a aflat la adâncimea de aproximativ un kilometru, adică aproape de suprafața Pământului.

Serviciul meteorologic din Coreea de Sud a declarat că cutremurul are "caracter artificial". Potrivit seismologilor, magnitudinea cutremurului a fost de 4,2 grade, Potrivit altor surse, ea ar fi depășit 5 grade.

Fluxul de știri
0