Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul rus propune reanimarea unei tradiţii. Despre ce este vorba

© MAIAAmbasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, în vizită la ministrul moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama
Ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, în vizită la ministrul moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a discutat cu ministrul moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare despre relaţiile dintre cele două state, axându-se în mod prioritar pe schimburile comerciale. Diplomatul a propus reanimarea unor platforme de dialog mai vechi, care au fost ignorate în ultimii ani.

CHIŞINĂU, 2 feb – Sputnik. Marţi, ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard GRAMA, a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Serviciul de presă al MAIA subliniază că principalul subiect de discuţie a fost activizarea dialogului între ţări, în special pe sectorul agroindustrial, iar diplomatul a propus reluarea tradiţiei de organizare a colegiilor interministeriale, platformă de comunicare nevalorificată în ultimii 3 ani.

Referindu-se la exportul produselor moldoveneşti în Rusia, cei doi oficiali au subliniat importanţa monitorizării şi asigurării calităţii, inofensivității, dar şi a autenticităţii produselor agroalimentare moldoveneşti exportate în Federația Rusă.

„Noi suntem deschişi pentru conlucrare, dar solicităm garanții pentru calitatea produselor conform standardelor Federației Ruse. Este necesar de a găsi mijlocul optimal între piețele UE și a Federației Ruse. În al doilea rând, produsele din Republica Moldova care se exportă pe piața noastră trebuie să fie autentice. Un moment la fel de important constituie stabilitatea politică, care ar permite desfășurarea proiectelor de lungă durată”, a menţionat Ambasadorul Farit Muhametșin.

Pavel Filip şi Farit Muhametşin - Sputnik Moldova
Politică
Ce a discutat premierul cu ambasadorul FR şi ce i-a înmânat Muhametşin lui Filip

Şi ministrul moldovean Eduard Grama a exprimat dorința de colaborare cu colegii din Federația Rusă, inclusiv referitor la controlul asupra calității și inofensivității produselor agroalimentare.

Grama a informat Ambasadorul despre progresele înregistrate în ultima perioadă în privinţa efectuarea testărilor în vederea monitorizării și asigurării calității și inofensivității produselor, îndeosebi a calității băuturilor alcoolice.

„Avem experiențe din trecut în ce privește acreditarea laboratoarelor din Moldova sub supravegherea continuă a unui reprezentant din Federația Rusă”, a precizat ministrul.

Sursa citată mai notează că ambasadorul Farit Muhametșin a propus reluarea tradiției de a organiza colegiile interministeriale, platformă de comunicare care în ultimii 3 ani nu a fost valorificată.

Părțile au reiterat importanța activării dialogului la nivelul experților. Pe finalul întrevederii Ministrul Eduard Grama a înmânat Ambasadorului invitația oficială de a vizita Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii destinate complexului agroindustrial „MOLDAGROTECH 2016”.

Fluxul de știri
0