Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Supermarţea" electorală din SUA: "recolta" adunată de Trump și Clinton

© © REUTERS/ Scott Audette (L), Javier Galeano (R)Дональд Трамп, Хиллари Клинтон
Дональд Трамп, Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
La una dintre principalele etape ale campaniei prezidențiale, când scrutinele preelectorale au loc concomitent în douăsprezece state, liderii cursei pentru Casa Albă, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump și-au consolidat și mai mult pozițiile.

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. După alegerile primare care au avut loc în ajun concomitent în douăsprezece state, cele mai multe voturi ale delegaților de partid le-au primit Donald Trump din partea republicanilor și Hillary Clinton din partea democraților.

Прилет госсекретаря США Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Hyllary Clinton consideră că Rusia încearcă să schimbe hotarele Europei

Potrivit datelor Associated Press, citate de RIA Novosti, Clinton, care a învins marți la alegerile primare în șapte state, a câștigat cel puțin 441 de voturi din cele 865 ale delegaților congresului de partid, care au "fost puse la bătaie" în această zi. Sanders a primit 262 de voturi. Pentru Clinton mai sunt gata să voteze încă sute de funcționari-delegați de partid, care nu depind în preferințele lor de alegători. Cu luarea în calcul a acestor voturi, Clinton are 989 de delegați, iar Sanders 349.

La republicani, după ce Trump a câștigat în șapte state și a obținut 148 de voturi ale delegaților, acesta are în total 230 de delegați. Senatorul Ted Kruz, care a câștigat în două state, are de partea sa doar 65 de delegați și 82 de voturi ale delegaților. Senatorul Marko Rubio a primit marți 37 de delegați și a câștigat în total 53 de voturi.

Pentru a înainta un candidat din partea republicanilor, acesta are nevoie de 1237 delegați din 2472 de participanți la congresul care va avea loc în iunie. La democrați, pentru a câștiga este nevoie de 2383 de delegați din 4764.

 

 

Fluxul de știri
0