Hyllary Clinton consideră că Rusia încearcă să schimbe hotarele Europei

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПрилет госсекретаря США Хиллари Клинтон
Прилет госсекретаря США Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de președinte al SUA a afirmat în timpul dezbaterilor că Iranul și Coreea de Nord nu sunt o amenințare pentru SUA.

CHIȘINĂU, 5 feb — Sputnik. Rusia încearcă să schimbe hotarele stabilite după război în Europa, a declarat joi fostul secretar de stat al SUA Hyllary Clinton, care pretinde la funcţia de președinte al țării din partea Partidului Democrat.

În timpul dezbaterilor televizate din statul New-Hampshire, ea a fost rugată să comenteze declarația făcută în această săptămână de ministrul Apărării al SUA, Ashton Carter, despre faptul că Rusia ar fi principala amenințare pentru securitatea națională a SUA.

"Cred că Carter atrage atenția la presiunea permanentă pe care o exercită Rusia asupra aliaților noștri europeni, la metodele prin care încearcă să modifice hotarele, să contrapună țările europene una alteia, ocupând teritorii", a spus Clinton.

глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Moldova
Rusia
Patrușev: spre deosebire de SUA, Rusia nu pretinde la statutul de superputere

Fostul secretar de stat și-a exprimat încrederea în "necesitatea de ca NATO să revină la activitatea privind apărarea sa". "Noi trebuie să facem mai mult pentru susținerea partenerilor noștri din NATO. Și trebuie să transmitem un semnal clar (președintelui Rusiei Vladimir Putin) că asemenea metode de control al frontierelor nu vor rămâne fără răspuns", a adăugat ea.

Clinton a mai subliniat că "Rusia îl susține foarte mult pe (preşedintele Bashar) al-Assad". "Ei vor să aibă acolo propriul teritoriu, bazele lor militare maritime și aeriene", a mai afirmat fostul secretar de stat.

Totodată, Clinton a dat de înțeles că Iranul și Coreea de Nord, în opinia ei, reprezintă pentru SUA un pericol mai mic. "Noi am obținut un acord cu Iranul privind programul său nuclear, noi avem un plan detaliat și vom urmări ca el să fie realizat. Și trebuie să fim vigilenţi. În ce privește Coreea de Nord, care continuă elaborarea programului său nuclear, există unele temeri. Însă avem țări care ne sunt aliate în regiune, a explicat ea.

Fluxul de știri
0