Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

L-au pus să-şi sape groapa, dacă nu le dă bani

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaАрест, преследование. Архивное фото
Арест, преследование. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Inspectoratului Național de Investigații au reţinut doi bărbaţi din Drochia, suspectaţi de şantaj şi ameninţare cu moartea.

CHIŞINĂU, 1 mar — Sputnik. Doi bărbați de 27 și 47 de ani, domiciliați în orașul Drochia, au fost reținuți de oamenii legii pentru că au șantajat și amenințați cu moartea două persoane, cerând de la acestea sute de euro. Unul dintre suspecţi a fost condamnat anterior pentru mai multe genuri de infracțiuni, informează Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Moldova.

Poliția a fost sesizată la 25 februarie de un bărbat, care a declarat că este șantajat şi ameninţat cu moartea de persoane pe care abia le cunoaşte.

reţinere poliţie şantaj - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un bărbat din Bălţi a fost şantajat şi ameninţat cu moartea

În cadrul investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală și IP Drochia s-a stabilit că suspecții cereau fără nici un motiv sute de euro de la doi bărbați din Drochia.
Astfel, la 20 februarie, suspecții au primit prin șantaj 3000 de lei.

Ulterior, pentru a-i obliga să le transmită suma de bani cerută, suspecţii i-au aplicat lovituri uneia dintre victime, după care bărbatul a fost dus într-o pădure, unde i s-a dat un hârleț şi i s-a cerut să-şi sape groapa. În schimbul promisiunii că le va da banii, acesta a fost lăsat apoi să plece.

„Astfel, în aceiași zi, în orașul Drochia, în preajma unui atelier de reparație auto, a fost reținut în flagrant unul dintre suspecți în timp ce primea mijloace băneşti în sumă de 2300 de lei de la victimă. În urma perchezițiilor corporale efectuate, au fost depistați banii marcați și două telefoane mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii date", se precizează în comunicatul IGP.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Legislaţia prevede pentru persoanele culpabile de şantaj pedeapsa cu închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 la 40 de mii de lei.

Fluxul de știri
0