Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat din Bălţi a fost şantajat şi ameninţat cu moartea

© IGPreţinere poliţie şantaj
reţinere poliţie şantaj - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a reţinut două persoane bănuite de şantaj şi ameninţare cu moartea.

CHIŞINĂU, 18 sept – Sputnik. Poliţia a reţinut două persoane pentru şantaj şi ameninţarea cu moartea a unui tânăr de 25 de ani din municipiul Bălți. Cei reţinuţi au vârsta de 21, respectiv, 23 de ani şi sunt domiciliați în municipiul Bălți și raionul Sângerei. 

Victima a anunţat în lina august poliţia că este şantajată și amenințată cu moartea de către un grup de persoane care solicită de la el 60 mii de lei. La 4 septembrie, bărbatul a refuzat să transmită banii ceruți. Acesta a fost răpit de către membrii grupului, urcat cu forța într-un automobil și dus într-o pădure din preajma municipiului Bălți, unde a fost amenințat cu moartea.

La 15 septembrie, a fost organizată operațiunea de reținere în flagrant delict a suspecților, care primiseră în fața unui Centru comercial din municipiul Bălți banii marcați, în sumă de 16 000 de lei, de la victimă și încercau să o urce cu forţa în automobil pentru a o maltrata și tortura.

Doi dintre suspecți au fost reținuți de către poliție pentru 72 de ore.

Forțele de ordine au ridicat banii marcați, o armă pneumatică, 11 cartușe de calibrul 8 mm, telefoanele mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii.

În prezent, sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor infracțiunii şi reţinerii complicilor.

Conform legislației, persoanele culpabile de șantaj  se pedepsesc cu închisoare de la 11 la 13 ani.


Fluxul de știri
0