Acordul Mass-Media moldo-român, văzut ca o mănuşă aruncată presei pro-ruse

© Fotolia / fragolerosseMedia
Media - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova la București a declarat, în cadrul reuniunii inaugurale a Consiliului Consultativ Mass-Media România - Republica Moldova, că acesta are menirea de a „facilita intrarea mass-media românești în spațiul dintre Prut și Nistru, dominat de presa rusească".

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la București a găzduit, la 29 februarie curent, reuniunea Consiliului Consultativ Mass-Media România — Republica Moldova. La eveniment au participat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, ministrul comunicațiilor și pentru societatea informațională, Marius Bostan, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Petre Guran, secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului Afacerilor Externe, Daniel Ioniță, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, precum și reprezentanți ai presei și societății civile din ambele state.

Открытие выставки 200 ударов в минуту. Mâini, maşina de scris. - Sputnik Moldova
Cine şi de ce s-ar teme de noul proiect lansat de Sputnik Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova la București a declarat în luarea sa de cuvânt că spațiul mediatic de la Chișinău este dominat de mass-media din Federația Rusă, motiv pentru care acest Consiliu are menirea de a facilita accesul presei românești în spațiul mediatic din Republica Moldova.

„Sunt încrezător ca acest Consiliu va veni cu propuneri concrete către autoritățile din cele două state pentru a facilita intrarea mass-media românești între spațiul dintre Prut și Nistru. Acest lucru îl consider foarte important, cu atât mai mult cu cât spațiul informațional din Republica Moldova este dominat de mass-media rusească", a spus ambasadorul moldovean Mihai Gribincea, citat de portalul timpromanesc.ro.

La rândul său, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a spus că prin acest acord Mass-media dintre România și Republica Moldova se intenționează să fie promovate în spațiul din stânga Prutului știri din România și Uniunea Europeană care să promoveze interesele europene.

"Considerăm că va facilita prezența nu doar de știri în limba română, ci și de știri care prezintă realitățile din România și Uniunea Europeană dintr-o perspectivă nedistorsionată de interese antieuropene", scrie portalul timpromanesc.ro, citând declarația lui Stoenescu.

Consiliul Consultativ Mass-Media este o inițiativă a Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și urmărește să creeze un cadru instituțional care va avea, în principal, rolul de a implementa spațiul comunicațional comun între România și Republica Moldova. Consiliul Consultativ Mass-Media se dorește a fi un element important pentru transpunerea normelor europene în Republica Moldova, care să contribuie la valorificarea oportunităților pe care le oferă colaborarea bilaterală în domeniul mass-media.

Membrii Consiliului Consultativ sunt reprezentanți ai canalelor de informare în masă din ambele state, membri ai societății civile și experți în comunicare și se vor întruni alternativ, la București și la Chișinău. Secretariatul Consiliului va fi condus de expertul în comunicare Vlad Țurcanu, fost consilier și purtător de cuvânt al președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Fluxul de știri
0