Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: contează toate platformele de dialog privind Transnistria

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful guvernului de la Chişinău, Pavel Filip, este de părere că dialogul constituie cea mai importantă modalitate de soluţionare a diferendului transnistrean, iar conflictul va fi depăşit atunci când problemele oamenilor de pe ambele maluri îşi vor găsi rezolvarea.

CHIŞINĂU, 1 mar – Sputnik. Premierul Pavel Filip a declarat marţi după şedinţa Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării că prioritatea guvernului constă în menţinerea tuturor platformelor existente şi eficiente de dialog.

Въезд в село Парканы недалеко от Тирасполя - Sputnik Moldova
Politică
Ţările lumii îşi unesc eforturile pentru rezolvarea crizei transnistrene

Şeful guvernului a menţionat în acest context negocierile în formatul 5 + 2, grupurile de lucru sectoriale, platforma OSCE, precum şi comunicarea permanentă dintre reprezentanţii politici de pe cele două maluri ale Nistrului.

„Soluţionarea acestui conflict va depinde în ultimă instanţă de soluţionarea problemelor cetăţenilor de pe ambele mal ale Nistrului”, a ţinut să menţioneze Pavel Filip.

Totodată, premierul a subliniat că Chişinăul va pune un mare accent pe menţinerea stabilităţii în zona de securitate, rezolvarea problemelor ce apar în legătură cu circulaţia cetăţenilor şi mijloacelor de transport, accesul la terenurile agricole şi suportul pentru şcolile cu predare în grafia latină din stânga Nistrului.

Pavel Filip a mai declarat că OSCE oferă în actualele condiţii avantaje suplimentare, dat fiind faptul că preşedinţia acesteia este exercitată actualmente de Germania.

Fluxul de știri
0