Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Homosexualitate prin constrângere la Hânceşti - tinereţe după gratii

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiţie a pronunţat o hotărâre irevocabilă prin care cei trei violatori din Hânceşti, care au întreţinut relaţii homosexuale prin constrângere cu un minor, au fost pedepsiţi cu privarea de libertate pentru mai mulţi ani.

CHIŞINĂU, 1 mar – Sputnik. Cei trei tineri din Hânceşti care şi-au violat repetat colegul de liceu, pe parcursul a trei zile consecutiv, vor face câte opt ani de puşcărie.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale anunţă printr-un comunicat despre faptul că o hotărâre în acest sens a fost pronunţată de Curtea Supremă de Justiţie, care a respins recursul avocaţilor celor trei violatori.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei tineri care şi-au violat colegul de liceu vor sta 8 ani după gratii

Avocaţii condamnaţilor au solicitat achitarea celor trei adolescenţi, pe care procurorii îi învinuiesc că acum patru ani l-au violat pe un coleg mai mic.

Curtea Supremă de Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Chişinău din octombrie 2015. Atunci, cei trei tineri au fost recunoscuţi culpabili şi le-au fost aplicate pedepse de câte 8 ani de închisoare.

Procurorii au demonstrat că în septembrie 2012, inculpaţii, care la acel moment erau elevi în clasa a X-a la un liceu din oraşul Hânceşti, l-au violat timp de trei zile la rând pe un coleg din clasa a III-a. Totul s-a întâmplat în timpul pauzelor dintre ore, minorul de 9 ani fiind dus cu forţa şi abuzat sexual de inculpaţi în sala de sport şi în vestiarul liceului.

Procuratura mai menţionează că victima a avut curajul să le povestească părinţilor prin ce a trecut, aceştia alertându-i pe oamenii legii.

Inculpaţii nu şi-au recunoscut vina. Expertizele psihiatrice au arătat că făptaşii erau responsabili la momentul comiterii infracţiunii.

"Procurorii din Hânceşti le-au incriminat comiterea infracţiunii prevăzute de art.172 alin.(3) (homosexualitatea săvârşită prin constrângere fizică şi psihică a persoanei, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, de două sau mai multe persoane asupra unui minor despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani)", se precizează în comunicatul Procuraturii.

Procuratura a mai subliniat că decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă.

Fluxul de știri
0