Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei tineri care şi-au violat colegul de liceu vor sta 8 ani după gratii

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
La insistenţa procurorilor, trei tineri care şi-au violat colegul de liceu şi-au primit pedepsele.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Magistraţii Curţii de Apel Chişinău i-a recunoscut astăzi culpabili pe trei adolescenţi, care acum doi ani, l-au violat pe un coleg mai mic, aplicându-le pedepse a câte 8 ani închisoare fiecăruia.

Hotărârea a fost pronunţată în această după-amiază, după ce procurorii au demonstrat că, în septembrie 2012, inculpaţii, care la acel moment erau elevi în clasa a X-a într-un liceu din Hânceşti, l-au violat timp de trei zile la rând pe un coleg din clasa a III-a. Totul s-a întâmplat în timpul pauzelor dintre ore, minorul de 9 ani fiind dus cu forţa şi abuzat sexual de inculpaţi în sala sportivă şi vestiarele liceului.

Victima a avut curajul să le povestească părinţilor prin ce a trecut. Aceştia au alertat oamenii legii. Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia, iar expertizele psihiatrice legale,dispuse de procurori pe acest caz au concluzionat că tinerii erau responsabili la momentul comiterii crimei.

Procuratura a solicitat condamnarea celor trei adolescenţi la câte 10 ani de închisoare.

În toamna anului trecut, Judecătoria din Hânceşti i-a achitat pe cei trei, motivând decizia prin aceea că, fapta nu ar fi fost săvârşită de către inculpaţi. 

Aceasta s-a întâmplat chiar dacă procurorii au administrat probatoriul ce dovedeşte vina inculpaţilor, inclusiv declaraţiile părţii vătămate şi a martorilor, raportul Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii de evaluare psihologică a victimei, care a concluzionat că elevul a fost abuzat sexual, expertiza psihiatrică legală a minorului, alte probe concludente.

Procuratura a contestat ca fiind ilegală sentinţa de achitare, iar astăzi, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul declarat de procurori împotriva sentinţei de achitare, emisă de Judecătoria Hânceşti, pronunţând o nouă hotărâre, prin care toţi trei inculpaţi au fost recunoscuţi culpabili.

Hotârârea Curţii de Apel este difinitivă şi executorie, dar poate fi supusă căilor de atac.


Fluxul de știri
0