Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: două treimi din populație optează pentru alegeri anticipate

© REUTERS / Gleb GaranichВыборы в Молдавии
Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor studiului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, majoritatea populației ţării optează pentru desfășurarea alegerilor anticipate chiar în acest an.

CHIȘINĂU, 29 feb — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Vox populi" realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, 68,4% din numărul respondenților acceptă ideea desfășurării alegerilor parlamentare anticipate în anul curent.

Mai puțin de o pătrime  din populație (22,1%) consideră că această idee nu este bună, 5,7% dintre respondenți sunt indiferenți față de o asemenea turnură a evenimentelor, iar 3,8% nu știu cum să reacționeze la un astfel de scenariu.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: ce partide sunt în ascensiune şi care se prăbuşesc

În același timp, 58,3% dintre persoanele intervievate au declarat că sunt gata să meargă la alegeri dacă acestea ar avea loc duminica viitoare.

Astfel, de majoritatea voturilor ar beneficia Partidul Socialiștilor (17,2%), după care ar urma partidul „Platforma DA" (13,8%), Partidul Nostru (13%), Partidul Popular European din Moldova (6,8%), Partidul Democrat (6,6%) și Partidul Comuniștilor (6,1%). Liberalii (5,7%) și liberal-democrații (2,4%) nu ar trece pragul electoral.

Totodată, studiul a demonstrat că aproximativ jumătate dintre cetățenii Moldovei nu au încredere în nici unul dintre politicienii moldoveni. Conform datelor sondajului, de cea mai mare încredere se bucură Igor Dodon, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Maia Sandu și Iurie Leancă.

Sondajul a fost realizat în februarie 2016, cu participarea a 1195 de respondenți din 77 de localități ale RM. Marja de eroare este de circa 3%.

Fluxul de știri
0