Asistență financiară română pentru alte state, inclusiv Republica Moldova

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
România va oferi asistență pentru dezvoltare mai multor state. Vor fi finanțate din bugetul de asistență oficială pentru dezvoltare proiecte în sumă totală de 10,09 milioane lei.

CHIȘINĂU, 29 feb — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat despre un asistența financiară pe care o va acorda altor state în anul 2016. Astfel, din suma totală de 10.09 milioane lei va fi oferită asistență pentru dezvoltare pentru proiecte/programe/contribuții finanțate din bugetul de asistență oficială pentru dezvoltare (AOD) a MAE.

Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decis: Guvernul României va acorda ajutor umanitar Moldovei

Republica Moldova va beneficia aproximativ 35 % din bugetul total și vor fi finanțate proiecte în justiție și afaceri interne, agricultură, educație, creșterea capacității instituționale și dezvoltarea societății civile.

25% din fonduri vor fi direcționate pentru proiecte în domeniile de sprijinire a procesului democratic, societate civilă, consolidarea capacității instituționale în diferite domenii ale administrației, educației, protecției copilului, reducerea riscului expunerii la dezastre, către beneficiari din: Georgia, Egipt, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Ucraina, Tunisia, Libia, Irak, Palestina, Afganistan.

Restul bugetului va fi îndreptat pentru asistență umanitară, fiind acordat pe măsura apariției unor necesități la nivel internațional, dar și pentru contribuții la proiecte tematice sau organizații multilaterale destinate promovării democrației și respectării drepturilor omului, societății civile, reconstrucției post-conflict, precum și activităților de educație pentru dezvoltare și activităților de conștientizare publică în domeniul dezvoltării.

Fluxul de știri
0