Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sondaj: rușii se pronunță împotriva contramandării sancțiunilor contra Turciei

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaБомбардировщик Су-24
Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Abonare
Respondenții au respins de asemenea și posibilitatea unui compromis, până când Ankara nu va găsi de cuviinţă să-şi ceară scuze pentru avionul SU-24 pe care l-a doborât.

CHIȘINĂU, 29 feb — Sputnik. Două treimi dintre cetăţenii ruși (63%) consideră că Moscova nu trebuie să anuleze sancțiunile împotriva Turciei. Acest fapt este relevat de datele sondajului efectuat de Centrul Rus pentru Cercetarea Opiniei Publice.

Relațiile dintre Rusia și Turcia trec printr-o criză după ce la 24 noiembrie 2015 avionul de vânătoare F-16 a doborât în Siria bombardierul rus SU-24. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat incidentul drept "o lovitură în spate" din partea susținătorilor teroriștilor și a semnat un ordin privind măsurile de asigurare a securității naționale și a unor măsurilor economice speciale în raport cu Turcia.

"Rușii nu sunt gata deocamdată să-i ierte Turciei avionul SU-24 pe care l-a doborât. Două treimi dintre concetățenii noștri (63%) sunt convinși că Rusia nu trebuie să anuleze sancțiunile impuse anterior Turciei, iar trei sferturi (78%) sunt categoric împotriva oricărui compromis, până când autoritățile turce îşi vor prezenta scuzele oficiale pentru incidentul cu SU-24", se menționează în studiu.

Обращение президента РФ В.Путина с ежегодным посланием к Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Politică
Putin a explicat cât costă roşiile turceşti, după incidentul cu avionul Su-24

Potrivit sociologilor, majoritatea respondenților nu simt consecințe negative cauzate de "întreruperea relațiilor cu Ankara".

"Partea care a avut de pierdut în urma conflictului ruso-turc după sancțiunile reciproce este Turcia, consideră 54% dintre respondenţi (Rusia — numai 3%). Fiecare al treilea (35%) susține că ambele state au avut de suferit în aceeași măsură", mai relevă sondajul.

Sondajul a fost efectuat între 6-7 februarie, pe un eșantion de 160 de persoane din 130 de localități ale Rusiei. Marja de eroare nu depășește 3,5%.

Fluxul de știri
0