Trupe ungare la frontiera României

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul ungar, Viktor Orban, le-a dat dispoziţii miniştrii Apărării şi Afacerilor Interne ungari să ia măsuri pentru consolidarea graniţelor Ungariei, în contextul afluxului de migranţi către Europa.

CHIŞINĂU, 29 feb — Sputnik. Ungaria sporeşte măsurile de securitate la frontierele din sud-estul ţării. Prim-ministrul ungar, Viktor Orban a anunţat că, în vederea securizării frontierei şi sporirii protecţiei împotriva afluxului de migranţi, miniştrii Apărării şi Afacerilor Interne de la Budapesta au primit dispoziţii de a face pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei cu România, scrie portalul NapocaNews.ro, cu referire la MTI.

"Noi unităţi de trupe au fost trimise la graniţă, poliţia este în aşteptare în districtele Bacs-Kiskun şi Csongrad, iar miniştrii apărării şi de interne au primit dispoziţii să facă pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei Ungariei cu România. Dacă trebuie, ne vom apăra graniţa pe întreaga sa lungime, din Slovenia până în Ucraina", a spus şeful executivului ungar.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Ungaria se pregăteşte pentru un nou val de migranţi

Viktor Orban a dat de înţeles că anumite centre de influenţă încearcă. În mod intenţionat, să reconfigureze componenţa etnică, culturală şi religioasă a Europei.

"Viitorul Europei nu este periclitat în principal de migranţi, ci de liderii politici, economici şi intelectuali care încearcă să reconfigureze Europa şi pe europeni", a adăugat şeful guvernului de la Budapesta.

Premierul Ungariei a mai subliniat că Europa este ameninţată de construcţia unor „societăţi paralele" de către refugiaţii care nu se asimilează popoarelor în rândul cărora locuiesc, dar îşi impun modul lor de viaţă, iar Europa trebuie să confrunte această realitate.

"Este prea târziu pentru Bruxelles să înţeleagă că este crucial să confrunţi realitatea în loc să visezi în continuare. Realitatea este aceea că o lume a „societăţilor paralele" este în construcţie în multe ţări europene de ceva timp şi aceste societăţi au suprimat „lumea noastră" pentru că nou-veniţii nu au deloc dorinţa de a prelua modul nostru de viaţă, întrucât ei cred că al lor este mai potrivit", a mai spus Orban.

Precizăm că Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat săptămâna trecută că de la începutul acestui an, doar în Grecia au ajuns peste 97 de mii de migranţi, comparativ cu aproximativ 4000 înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fluxul de știri
0