Moldova şi-a ales reprezentantul la Eurovision. România, pe 6 martie

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimedia"Евровидение 2015" в Вене
Евровидение 2015 в Вене - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova, finala concursului naţional „Eurovision" s-a desfăşurat în seara zilei de 27 februarie, în care atât juriul, cât şi publicul au desemnat reprezentantul la concursul de la Stockholm.

CHIŞINĂU, 28 feb — Sputnik. Interpreta Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova pe scena Eurovisionului, concurs care va avea loc în acest an la Stockholm.

La finala naţională, care s-a desfăşurat la 27 februarie, au participat 16 concurenţi, însă piesa Falling Stars a Lidiei Isac a obţinut cele mai multe voturi ale publicului, aproximativ 8400, şi 8 din 12 puncte acordate de juriu.

„Vă mulţumesc mult! Nici nu ştiu ce să spun. Vreau să mulţumesc la toată lumea, care m-a susţinut. Echipa care a lucrat împreună cu mine, mama, tata, toţi prietenii", a spus interpreta.

Juriul a acordat punctajul maxim pentru Cristina Pintilie, care a interpretat piesa "Picture of love". Însă, această interpretă s-a clasat pe locul doi, acumulând doar puţin peste 2.600 de voturi la televoting.

Рок-фестиваль под открытым небом Нашествие-2010 - Sputnik Moldova
Mesajul bunicăi care a bătut toba la Eurovision 2005 pentru „Zdob şi Zdub”

Cele mai bune rezultate la „Eurovision" Republica Moldova le-a obţinut în anul 2005, la prima sa participare la acest concurs muzical european, prin reprezentantul său formația "Zdob şi Zdub", care a interpretat piesa "Bunica bate toba", şi s-a clasat atunci pe locul şase. Următorul rezultat de top la concurs a fost obţinut de Natalia Barbu, în anul 2007. Interpreta a urcat pe locul 10 cu melodia "Fight".

Selecţia Naţională Eurovision România 2016 se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie şi finala din 6 martie.

În semifinală vor concura Jukebox, M I H A I, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Евровидение 2015 в Вене - Sputnik Moldova
Au fost desemnați toți finaliștii pentru Eurovision - 2015

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Republica Moldova va concura în prima semifinală a Eurovision, în data de 10 mai, alături de ţări precum Rusia, Azerbaidjan, Grecia şi Cipru.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Fluxul de știri
0