Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul bunicăi care a bătut toba la Eurovision 2005 pentru „Zdob şi Zdub”

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaРок-фестиваль под открытым небом "Нашествие-2010"
Рок-фестиваль под открытым небом Нашествие-2010 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Formaţia etno-rock „Zdob şi Zdub”, care în acest an marchează 20 de ani de activitate, a fost felicitată de bunica de la Văleni.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Cu prilejul aniversării a 20-a a Formaţiei „Zdob şi Zdub”, bunica ce a bătut toba la Eurovision 2005, Lidia Bejenaru din satul Văleni, raionul Cahul, le-a urat „Zdubilor” sănătate, succese în activitate și cât mai multe concerte.

„Mereu sunt gata să evoluez cu Formația „Zdob şi Zdub”, afirmă bunica.

„Datorită colaborării frumoase pe care o am cu Formația „Zdob şi Zdub”, eu, împreună cu bunelul Tudor Bejenaru, care este meșter în confecționarea tobelor, am avut ocazia să vizităm diverse țări și să cunoaştem cultura acestora”, a declarat pentru „Sputnik”  Lidia Bejenaru.

La concertul aniversar al trupei „Zdob şi Zdub” care a avut loc în data de 19 septembrie în Parcul „Dendrariu” din Chişinău, a răsunat și piesa „Bunica bate toba”.

Bunica a relatat pentru Sputnik că atunci cînd a ieșit pe scenă cu toba, toți au început să bată din palme.

La festivitate au evoluat și artiştii Gum Sellers, surorile Osoianu, Anatol Ştefăneţ, formaţiile „Cuibul” şi „Quorum” din Lituania.

La 29 septembrie, membrii trupei „Zdob şi Zdub” vor evolua la „Festivalul Castanelor” de la Baia Mare, România, iar la 14 octombrie urmează să concerteze la Bucureşti.

Formaţia „Zdob şi Zdub” a concertat în peste 20 de ţări europene, între care Ungaria, Danemarca, Franţa, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Olanda. În anul 2005, formaţia „Zdob şi Zdub” a reprezentat pentru prima dată Republica Moldova la Concursul internaţional de muzică „Eurovision Song Contest”, unde a obţinut locul 6 în clasament.

Fluxul de știri
0