Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un student din Moldova a pus pe jar SIS-ul, procurorii şi poliţia

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaРабота за компьютером. Клавиатура
Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
Abonare
Un student de la UTM a reuşit să spargă conturile mai multor instituţii din ţară, obţinând informaţii secrete, comerciale şi bancare.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate, în comun cu Procuratura Generală şi Inspectoratul General al Poliţiei, instrumentează un caz de proporţii ce ţine de fraude în domeniul IT. Oamenii legii au  reţinut un tânăr, bănuit de colectarea de informaţii care constituie secret comercial şi bancar prin sustragerea de informaţii, divulgarea ilicită şi utilizarea informaţiilor ce constituie secret comercial şi bancar, fără consimţământul proprietarului informaţiei.

computer - Sputnik Moldova
Hackerii SI au spart baza de date a militarilor din SUA

În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, în cursul anului 2015 — începutul anului 2016, bănuitul, utilizând sisteme şi reţele informatice, alte mijloace electronice, a accesat ilegal, a atacat şi a copiat informaţii din bazele de date a sute de companii şi instituţii, inclusiv din domeniul financiar-bancar şi mass-media, pe care le-a publicat ulterior pe propriul blog.

Persoanei bănuite i-a fost înaintată învinuirea, fiindu-i aplicată interdicţia de a părăsi ţara. Bănuitul, originar din raionului Anenii-Noi, are vârsta de 20 de ani şi este student în anul întâi la Universitatea Tehnică din Moldova.

Fiind audiat de procurori, el şi-a recunoscut vina pe marginea celor incriminate.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de până la 80 mii lei sau cel mult 6 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0