Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hackerii SI au spart baza de date a militarilor din SUA

© Sputnikcomputer
computer - Sputnik Moldova
Abonare
Hackerii au declarat că deţin informații cu caracter personal în privinţa colaboratorilor FAA, NASA și autorităților portuare ale statelor New-York și New Jersey, dar și de datele cardurilor bancare ale unor angajaţi ai Departamentului de Stat.

 

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Un grup de hackeri, care se declară membri ai grupării radicale ”Statul Islamic” (SI), a dat publicităţii, se presupune, datele personale a sute de angajaţi ai forțelor armate și înalţi funcționari ai SUA și au făcut apel către rebeli să-i atace, comunică canalul de televiziune NBC News. Hackerii au declarat că dispun de date cu privire la numele, adresele electronice, parole și numere de telefoane ale colaboratorilor FAA și NASA și autorităților portuare din statele New-York și New Jersey, dar și de datele cardurilor bancare ale unor funcționari ai Departamentului de Stat.

”Noi cunoaștem acest lucru, dar în prezent nu-l putem confirma. Principala noastră sarcină este securitatea celor care își fac serviciul”, citează canalul de televiziune pe un reprezentant al Ministerului Apărării al SUA.

Compania Flashpoint Intelligence, care se ocupă de problemele securității cibernetice, i-a comunicat canalului de televiziune că dacă acest atac al hackerilor este real, asta ar însemna că grupul SI a început difuzarea informației cu caracter personal, cu scopul unor atacuri asupra persoanelor particulare.

 

Fluxul de știri
0