Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon l-a avertizat pe Tapiola: UE să nu finanţeze mimarea reformelor

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
La întâlnirea de vineri a liderilor „Partidului Nostru”, PSRM, ai „Platformei DA” şi Partidului „Acțiune și Solidaritate” cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, au avut loc discuţii despre situaţia din ţara noastră, inclusiv despre reforme, dar şi despre posibilele evoluţii ulterioare.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Solicitat de jurnalişti să spună despre ce au discutat liderii celor patru forţe politice cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, şeful socialiştilor, Igor Dodon, a menţionat că în cadrul discuţiilor cu cele patru forţe politice, care potrivit sondajelor reprezintă circa 75 – 80 la sută din populaţia ţării, s-a vorbit despre reformele pe care le fac autorităţile, dar şi despre posibilele evoluţii ulterioare.

„Noi, socialiştii, am înaintat în Parlament toate iniţiativele legislative ale forumului civic, adică ale societăţii civile şi insistăm ca reformele să fie adoptate de Parlament”, a declarat Dodon.

Igor Dodon la fabrica de conserve din Budeşti - Sputnik Moldova
Dodon a vizitat o fabrică pe care a salvat-o acum un an

Liderul socialiştilor a precizat că este vorba despre justiţie, procuratură, sistemul financiar-bancar, mass-media, modificarea Constituţiei pentru alegerea directă a Preşedintelui Republicii Moldova.

De asemenea, Igor Dodon a menţionat că a descris trei scenarii care i se par cele mai probabile.

Potrivit primului scenariu, „guvernarea oligarhică va face reforme şi va primi bani de la Uniunea Europeană.

Însă liderul socialiştilor a subliniat că nu crede în sinceritatea actualei guvernări şi în dorinţa acesteia de a face reforme reale.

„Ei doar vor mima reformele. Ei înţeleg că îşi taie craca de sub picioare, dacă vor face reforme adevărate”, a explicat liderul PSRM.

Al doilea scenariu, în opinia lui Dodon, este acela potrivit căruia UE va da bani şi va închide ochii la mimarea reformelor de către guvernarea de la Chişinău. Politicianul a declarat că i-a avertizat pe cei de la Delegaţia UE să nu accepte susţinerea unei guvernări care simulează reformele.

„Cel de al treilea scenariu ar fi organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru care pledează Partidul Socialiştilor”, a punctat Igor Dodon.

 

Fluxul de știri
0