Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou şef la Vamă

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Grigore Ionițov a fost numit în funcţia de director general adjunct la Servicul Vamal.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Săptămâna aceasta, la Serviciul Vamal a fost numit un nou şef. Este vorba despre Grigore Ionițov care va ocupa funcţia de director general adjunct la Servicul Vamal. 

Ioniţov vine de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, unde a activat în calitate de director al Departamentului identificare, înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto.

Min Fin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va ocupa postul principal la Vamă

Şeful adjunct de la Vamă şi-a început activitatea profesională în cadrul structurilor MAI. A deţinut funcţiile de poliţist, inspector, şeful biroului contrabandă în cadrul Comisariatului Bălţi.

De la MAI, Ioniţov trece la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). În 2002, este numit şeful Secţiei investigaţii operative, iar în 2003 şef-adjunct al Direcției generale anticorupție. În perioada 2004 – 2012 deţine funcţia de şef în Secția anticorupție din cadrul Direcției generale-teritoriale Nord CNA.

Este licenţiat în drept la Institutul Baltic de ecologie, politică și drept din orașul Sankt-Petersburg, Federația Rusă. A urmat cursurile în spălarea banilor și finanțarea terorismului la  Academia Mubarac din Egipt.

Ioniţov are 45 de ani şi s-a născut în satul Dumbrăvița, Sângerei.

Fluxul de știri
0