Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine va ocupa postul principal la Vamă

© Sputnik / Evgheni PanasencoMin Fin
Min Fin - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu urmează să semneze un ordin cu privire la numirea unui nou şef la Serviciul Vamal.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Ministerul Finanţelor va face public numele noului şef al Serviciului Vamal imediat ce ministrul va semna un ordin în acest sens, a declarat luni pentru Sputnik ofiţerul de presă al Ministerului Finanţelor, Cristina Nicolau.

„Deocamdată nu există o decizie, imediat ce va fi luată veţi fi anunţaţi prin intermediul unui comunicat de presă, aşa cum a fost şi astăzi”, a declarat pentru agenţie purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanţelor.

Conform unei hotărâri de Guvern cu privire la activitatea Ministerului Finanţelor, din 2008, ministrul de resort numeşte în funcţii, modifică, suspendă şi încetează raporturile de serviciu a directorului general al Serviciului Vamal.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj de la Guvern: "zile negre" îi aşteaptă pe conducătorii de la Vamă şi Fisc

La 29 ianuarie, ministrul Finanţelor Octavian Armaşu a semnat ordinul de demitere a lui Tudor Baliţchi din funcţia de director al Serviciului Vamal. În aceiaşi zi, prin ordinul ministrului a fost demis şi şeful Inspectoratului Fiscal, Ion Prisăcaru.

Luni, 22 februarie, ministrul Finanțelor, Octavian Armaşu, a semnat ordinul de numire a lui Serghei Pușcuța în funcția de șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Ministerul Finanțelor a pornit o ancheta de serviciu la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal. Controalele vor fi efectuate în baza declaraţiilor prim-ministrului Pavel Filip cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenților economici, care sunt intimidați și de la care se cere mită, referindu-se la implicarea mai multor structuri de stat cu atribuții de control, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal.

Fluxul de știri
0