Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat s-a întors în Penitenciarul 13

© Sputnik / Мирослав Ротарьpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a respins vineri recursul avocaţilor lui Filat de a-l elibera din arest preventiv pe ex-premierul Moldovei.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Fostul prim-ministru Vladimir Filat rămâne în continuare în arest preventiv în celula Penitenciarului 13, până în mijlocul lui aprilie. Curtea de Apel a respins vineri recursul avocaţilor lui Filat, de a-l elibera din arest preventiv pe clientul lor. 

„Recursul a fost respins”, a declarat avocatul Igor Popa.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Clientul Filat a rămas fără avocat

În opinia lui Popa, această decizie este ilegală şi nefondată.

La şedinţa de astăzi de la Curtea de Apel a fost escortat şi ex-premierul. Acesta nu a vrut să comenteze pentru presă decizia luată de magistraţi.

La 1 martie, la Judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Fluxul de știri
0