Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majoritatea havuzurilor din Chișinău sunt în stare deplorabilă

© Sputnik / Мирослав Ротарьфонтан парк Пушкина havuz parcul central
фонтан парк Пушкина havuz parcul central - Sputnik Moldova
Abonare
De exemplu, havuzul din centrul Aleii Clasicilor literaturii naționale, admirat de mai multe generații de chișinăuieni, nu a fost reparat de mai bine de 20 de ani.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Toate havuzurile din Chișinău necesită deja de mai mult timp reparații capitale, a declarat la ședința consiliului municipal șeful direcției „Spații verzi", Eliferie Haruța.

„Situația este foarte proastă. Toate necesită de o reparație capitală. Havuzul din parcul Ștefan cel Mare, de exemplu, a fost reparat ultima dată în anii 1992 — 1993", a spus Haruța.

gunoi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Centrul Chişinăului abundă în mizerie şi gunoi

Potrivit acestuia, havuzul din fața teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu" a fost restaurat recent, de aceea în această primăvară el va funcționa.

Haruța a precizat că de starea instalațiilor respective se ocupă direcția pe care o conduce, însă ele se află la balanța consiliului municipal. Este vorba de havuzurile din scuarul Catedralei, din parcul central, din scuarul gării. Iar havuzurile precum cel din fața hotelului „Național", inițial, erau tehnice și constituiau proprietatea celor care le-au construit.

În ultima perioadă în capitală a crescut considerabil numărul havuzurilor nefuncționale, care au rămas părăsite devenind locuri de acumulare a gunoiului.

Fluxul de știri
0