Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Centrul Chişinăului abundă în mizerie şi gunoi

© Sputnikgunoi
gunoi - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare seară, străzile adiacente Pieţei Centrale din Chişinău se transformă în adevărate gunoişti.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. Chiar dacă în ultimii doi ani în apropierea PieţeI centrale din capitală au fost construite mai multe centre care dau în arendă spații comerciale, oamenii continuă să-și vândă marfa în locuri neautorizate. După ce se încheie ziua de lucru, comercianţii lasă o mizerie de nedescris.

Vicedirectorul Întreprinderii municipale “Piața Centrală”, Victor Gutium, a declarat pentru Sputnik că ceea ce se întâmplă seara în preajma pieţii este o dovadă a nivelului de civilizație pe care îl au comercianții.

“Fiecare este responsabil să păstreze ordinea la locul de muncă, dar cu părere de rău, noi mai avem agenți economici și persoane fizice cărora nu le pasă și aruncă în piață fel de fel de gunoaie”, a declarat Gutium.  

În opinia acestuia, introducerea unor sancțiuni pentru comercianții care lasă mizerie în piață ar putea schimba într-un fel sau altul comportamentul vânzătorilor.

© Sputnikgunoi
gunoi - Sputnik Moldova
1/4
gunoi
© Sputnikgunoi
gunoi - Sputnik Moldova
2/4
gunoi
© Sputnikgunoi
gunoi - Sputnik Moldova
3/4
gunoi
© Sputnikgunoi
gunoi - Sputnik Moldova
4/4
gunoi
1/4
gunoi
2/4
gunoi
3/4
gunoi
4/4
gunoi

 “Salubrizarea străzilor adiacente pieţei nu ţine de responsabilitatea întreprinderii municipale, ci de cea a agenților economici privați care i-au bani de la comercianți pentru locul dat în arendă”, a precizat Gutium. 

Contactat telefonic de Sputnik, directorul Regiei „Autosalubritate”, Tudor Maniv, a declarat că în Piața Centrală sunt instalate câteva tomberoane, dar acestea sunt prea puține pentru un volum atât de mare de gunoi.

Zilnic, de la ora 14.00 până la ora 23.00, o autospecială colectează deşeurile din piaţă şi din preajma ei. 

 

Fluxul de știri
0