Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Conturi a Moldovei ar putea fi desfiinţată

© Curtea de ConturiPlenul Curții de Conturi
Plenul Curții de Conturi - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui proiect de lege semnat de Curtea de Conturi şi înaintat în Parlament, Curtea de Conturi ar putea fi transformată în Oficiul Naţional de Audit.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Curtea de Conturi (CC) a înaintat în Parlament un proiect de lege care prevede transformarea instituţiei în Oficiul Naţional de Audit. Despre aceasta a anunţat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune din Chişinău, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean. 

Potrivit iniţiativei, CC va fi condusă de un auditor general şi doi vice-auditori.

„Prin adoptarea acestei legi se vor minimaliza cheltuielile pentru întreţinerea acestei instituţii”, a declarat Urechean.

Gheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Politică
Urecheanu, chemat la raport în Parlament. Deputaţii decid dacă îl demit sau nu

Preşedintele CC  a explicat că în urma adoptării acestei legi, administratorul Oficiul Naţional de Audit va avea drepturi mai mari în stat.

„Se vor delega drepturi mult mai necesare astăzi conducătorului organului principal de audit în stat”, a menţionat şeful CC.

Curtea de Conturi este singura autoritate publică a Republicii Moldova cu rolul de auditare a finanţelor publice şi de exercitare a controlului asupra formării, administrării şi utilizării resurselor financiare publice şi gestionării patrimoniului de stat. Plenul Curţii de Conturi este organ colegial, alcătuit din 7 membri, inclusiv Preşedintele şi vicepreşedintele Curţii de Conturi.

Membrii Curţii de Conturi sunt numiţi de Parlament, la propunerea Preşedintelui Curţii de Conturi, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Mandatul de membru al Curţii de Conturi poate fi reînnoit consecutiv o singură dată.

Mandatul actualului preşedinte al Curţii de Conturi, Serafim Urechean, expiră la 21 aprilie 2011.

Fluxul de știri
0