Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urecheanu, chemat la raport în Parlament. Deputaţii decid dacă îl demit sau nu

© Sputnik / Мирослав РотарьGheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu
Gheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziţia şi unii deputaţi din majoritatea parlamentară au chemat Curtea Constituţională la raport, după care se va decide dacă Serafim Urecheanu mai rămâne sau nu în funcţie.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Parlamentul cheamă Curtea de Conturi, în frunte cu preşedintele acesteia, Serafim Urecheanu, la raport în şedinţa plenară de săptămâna viitoare.

Decizia a fost luată după ce opoziţia a insistat ca Urechean să fie demis pentru că nu ar face faţă obligaţiunilor legale prevăzute pentru funcţia deţinută.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Deputat: Parlamentul va examina chestiunea demiterii unor înalţi demnitari

Pe de altă parte, spicherul Andrian Candu a declarat că la acest moment, el fiind singurul în drept, potrivit legii, să iniţieze demiterea preşedintelui Curţii de Conturi, nu are nici un temei să ceară revocarea acestuia.

„Vă propun o variantă de compromis. Să invităm Curtea de Conturi cu un raport în Parlament. După raport, vom vedea dacă sunt sau nu în drept să propun demiterea lui Urecheanu”, a declarat Candu.

Deputaţii din opoziţie au susţinut propunerea spicherului.

Fluxul de știri
0