Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună: numărul bolnavilor de gripă este în descreştere

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătăţii anunţă că săptămâna trecută a fost înregistrată o reducere a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Conform datelor de supraveghere epidemiologică și monitorizare a gripei, săptămâna trecută a fost înregistrată o diminuare a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS) ceea ce ar putea reduce din necesitatea de a decreta starea de epidemie de gripă, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Aliona Serbulenco Corina Fusu guvern ministri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miniștrii au discutat despre consecințele gripei în Moldova

Morbiditatea prin IACRS a constituit 335 cazuri la 100 mii populație, cu 36 cazuri mai puțin față de perioada 8-14 februarie.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 171 cazuri de gripă sezonieră clinică și cinci cazuri de deces: în mun. Bălți, raioanele Ceadâr-Lunga, Nisporeni, Hâncești și Glodeni. Potrivit ministerului, toate persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

În total, în sezonul epidemic 2015-2016, până la data de 22 februarie în țară au fost înregistrate 667 cazuri de gripă sezonieră și 11 cazuri de deces.

Fluxul de știri
0