Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un expert povesteşte cum a fost votată noua lege a Procuraturii în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьSediul Procuraturii Generale a Republicii Moldova
Sediul Procuraturii Generale a Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit conducătorului grupului de experţi care a lucrat la elaborarea noii legi a Procuraturii, votarea acesteia în Parlament a fost un exerciţiu mult mai dificil decât s-ar fi aşteptat autorii.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Vladislav Gribincea, şeful Centrului de Resurse Juridice şi conducător al grupului de experţi care a lucrat asupra proiectului noii legi a Procuraturii, adoptat joi de Parlament, a menţionat pe o reţea de socializare că legea respectivă a fost votată mult mai greu decât se aşteptau autorii.

Deputaţii socialişti, Vasile Bolea şi Vladimir Ţurcan - Sputnik Moldova
Politică
Socialiştii avertizează că vor ataca la CCM noua lege a Procuraturii

Totodată, Gribincea apreciază votul dat de Parlament pentru noua lege a Procuraturii drept un pas înainte şi susţine că, în mare parte, „votul de astăzi se datorează eforturilor depuse de grupul de experţi”, pe care dânsul a avut onoarea şi plăcerea să-l conducă.

De asemenea, Vladislav Gribincea a subliniat că munca grupului de experţi nu se încheie odată cu votarea legii în Parlament.

„Parlamentul mai trebuie să adopte legislaţia secundară pentru a face pe deplin eficientă legea votată astăzi. Grupul de experţi deja a elaborat această legislaţie. Sper că, în sfârşit, aceasta va fi promovată de către Ministerul Justiţiei şi va ajunge în Parlament în săptămânile ce urmează. Grupul este chemat se elaboreze şi legislaţia specială pentru funcţionarea procuraturilor specializate”, a mai menţionat Gribincea.

Expertul este de părere că adoptarea legii e doar începutul, iar procurorii „urmează să ne arate că doresc cu adevărat să implementeze eficient prevederile adoptate, care practic nu au fost alterate de către Parlament”.

Fluxul de știri
0