Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiştii avertizează că vor ataca la CCM noua lege a Procuraturii

Deputaţii socialişti, Vasile Bolea şi Vladimir Ţurcan
Deputaţii socialişti, Vasile Bolea şi Vladimir Ţurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii PSRM sunt de părere că proiectul noii legi a Procuraturii ar veni în contradicţie cu Legea supremă a ţării şi că o vor ataca la Curtea Constituţională (CCM) dacă va fi votată de majoritate.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Joi, deputaţii din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Vladimir Ţurcan şi Vasile Bolea, au făcut declaraţii pentru presă în timpul şedinţei plenare a legislativului, avertizând că vor merge la CCM dacă majoritatea va vota noua lege a Procuraturii.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
PLDM şi PSRM au făcut front comun. Îi interesează alegerea preşedintelui

În opinia deputaţilor socialişti, o serie de prevederi pe care le conţine noua lege a Procuraturii ar fi de natură să aducă mai multe neajunsuri în activitatea acestei instituţii, decât să o îmbunătăţească.

Socialiştii au criticat mai multe proceduri şi instituţii juridice care se conţin în proiectul respectiv de act normativ, referindu-se inclusiv la numirea în funcţie a Procurorului General, dar şi la faptul că Procuratura nu va mai avea atribuţia prevăzută expres în lege de a acţiona în interesele societăţii.

Potrivit proiectului noii legi cu privire la Procuratură, această instituţie va acţiona în apărarea drepturilor omului, va contribui la actul justiţiei prin conducerea urmăririi penale şi prin prezentarea învinuirii în instanţele de judecată.

Fluxul de știri
0