Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin - Lukaşenko: nimic nu s-a pierdut din ceea ce a început acum 20 de ani

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaЗаседание Высшего Государственного Совета Союзного государства России и Белоруссии
Заседание Высшего Государственного Совета Союзного государства России и Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, Minskul a găzduit şedinţa Consiliului Suprem de Stat al Uniunii Statale. La întrunire a venit conducerea supremă a FR, deşi, în mod tradiţional, ori preşedintele, ori şeful Guvernului, potrivit protocolului rămâne în ţara sa.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Uniunea Statală Rusia-Belarus este în plină ascensiune şi dă tonul dezvoltării economice în întreg spaţiul ex-sovietic, a declarat la Minsk preşedintele FR Vladimir Putin.

În capitala belarusă are loc joi şedinţa Consiliului Suprem de Stat al Uniunii Statale, comunică Sputnik Belarus. Gazda întrunirii, partea belarusă, a apreciat înalt faptul că la întrunire a venit conducerea supremă a Federaţiei Ruse, deşi în mod tradiţional, ori preşedintele, ori şeful Guvernului, potrivit protocolului rămâne în ţara sa.

Выборы президента Белоруссии, alegeri prezidenţiale în Belarus - Sputnik Moldova
UE a renunţat la restricţiile impuse liderului de la Minsk, Lukaşenko

„Suntem bucuroşi să ne aflăm în Belarus. Într-adevăr, echipele noastre a muncit bine. Există şi numeroase chestiuni care necesită o atenţie sporită, inclusiv la cel mai înalt nivel. Dar vreau să menţionez că tot ceea ce a fost început acum exact 20 de ani, având în vederea începutul edificării Uniunii Statale, nimic din toate acestea nu a fost pierdut. Dimpotrivă, acest proiect de integrare se dezvoltă cu succes şi, fără îndoială, într-o anumită măsură dă tonul proceselor inovaţionale în întreg spaţiul ex-sovietic", a declarat Putin la întâlnirea cu omologul său, Alexandr Lukaşenko.

Liderul rus i-a mulţumit lui Lukaşenko, cel care s-a aflat împreună cu Boris Elţin la începuturile procesului de edificare a Uniunii Statale.

Putin şi-a exprimat încrederea că şedinţa de la Minsk „va impulsiona continuarea acestui parteneriat atât de necesar şi benefic pentru ţările şi popoarele noastre".

Agenda întrunirii va include peste zece chestiuni care vizează întreg spectrul de activitate al Uniunii Statale. În particular, este vorba de aprobarea bugetului unional pentru anul 2016, bilanţul realizării bugetului pentru 2015.

Fluxul de știri
0