Avertizare despre închiderea aeroportului din Tbilisi

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Călătorii care intenţionează să viziteze sau să tranziteze Georgia sunt atenţionaţi în legătură cu închiderea aeroportului internaţional Tbilisi în perioada 1 martie - 1 iulie 2016, în anumite intervale de timp.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti informează călătorii care intenţionează să tranziteze teritoriul Georgiei că, în perioada 1 martie-1 iulie 2016, aeroportul internaţional din Tbilisi va fi închis.

Nu vor fi efectuate aterizări şi decolări între 1 şi 26 martie 2016, în intervalul de timp 9:30 —15:00 (ora locală) şi între 27 martie şi 1 iulie 2016, în intervalul de timp 10:00 — 20:00 (ora locală).

O parte din cursele aeriene care operau în intervalele de timp menţionate vor fi suspendate. Astfel, recomandarea pentru cei care intenţionează să se deplaseze înspre şi dinspre Georgia este să îşi procure din timp biletele de avion, iar, în cazul achiziţionării biletelor în regim on-line, să contacteze compania aviatică pentru a se asigura că zborurile alese sunt operaţionale şi că nu s-au produs modificări ale orarelor de zbor, se arată într-o informaţie de călătorie publicată pe pagina web a Ministerului român de Externe.

TIR blocat la frontieră - Sputnik Moldova
Avertisment de călătorie în Grecia. Şi Bulgaria ar putea bloca drumurile

Totodată, mai sunt emise atenţionări de călătorie şi în Grecia, din cauza blocării mai multor drumuri de către fermierii care protestează împotriva Guvernului elen, în Danemarca, din cauza controalelor temporare la frontiera danezo-germană, în India, din cauza protestelor în New Delhi şi în statul Haryana.

De asemenea, avertismente de călătorie sunt emise regulat către Libia, din cauza evoluţiei îngrijorătoare a situaţiei de securitate, iar cei care se află încă pe teritoriul libian sunt sfătuiţi să părăsească imediat această ţară. Punctele terestre de frontieră a Libiei cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger şi Sudan sunt închise, singurul deschis fiind cel cu Tunisia. Cazuri similare de riscuri de securitate sunt şi în Siria, dar şi în Sudanul de Sud. Ce tine de Kenya, alerta de călătorie în această ţară este motivată de faptul că autorităţile de acolo au anunţat că închid frontierele pentru cetățenii care călătoresc dinspre Guineea, Liberia şi Sierra Leone, pe fondul multiplicării cazurilor de infestare cu febră virală hemoragică (Ebola).

Fluxul de știri
0