Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu vrea ca cetăţenii să aibă siguranţa că nu vor mai fi furaţi

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova
Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului a făcut o declaraţie în cadrul primei şedinţe plenare din actuala sesiune de primăvară-vară, anunţând scopuri ambiţioase de modernizare a ţării şi de îmbunătăţire a situaţiei social-economice.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Spicherul Andrian Candu a anunţat joi de la tribuna centrală a Parlamentului care sunt ambiţiile de modernizare, stabilizare şi dezvoltare a Republicii Moldova împărtăşite de majoritatea parlamentară.

Preşedintele Parlamentului susţine că ţara are nevoie de schimbări profunde, dar şi de înlăturarea acelor vicii de sistem care au făcut posibilă fraudarea economiei ţării.

„Cetăţenii trebuie să aibă siguranţa că nu vor mai fi furaţi”, a declarat Candu.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Moldova începe să îndeplinească condiţiile pentru credit. Ce va face România

Potrivit spicherului, guvernarea va pune un accent prioritar pe reformele aşteptate de societate şi de partenerii externi. Astfel, reforma procuraturii, a sistemului financiar-bancar, cea din sectorul energetic şi alte domenii importante vor fi prioritare pentru majoritatea parlamentară.

Candu a mai ţinut să sublinieze că guvernarea va face totul pentru ca cetăţenii să aibă parte de preţuri echitabile la energia electrică, produsele petroliere, pâine şi lapte, produse farmaceutice, servicii medicale şi altele.

De asemenea, Candu a declarat că cetăţenii trebuie să se simtă protejaţi şi satisfăcuţi de activitatea poliţiei, de sistemul medical, de mediul de afaceri.

Spicherul a mai afirmat că actuala guvernare pledează pentru cooperare cu presa, societatea civilă şi mediul de afaceri, dar şi pentru o reformă fiscală profundă.

„Angajamentul nostru ferm este pentru reintegrarea ţării. Unitatea ţării este o prioritate pentru noi toţi. Pacea şi buna înţelegere sunt esenţiale pentru buna dezvoltare a ţării. Principiile deschiderii şi transparenţei vor sta la baza actului de guvernare”, a punctat Andrian Candu.

Fluxul de știri
0